Uutiset ja tapahtumat...


Sisä-Suomen Lehti, 25.3.2017: Mämmellä kiihdyteltiin potkureilla ja ihasteltiin paikallista taidetta

Kannustushuudot kantautuvat pitkin Mämmenkylän maisemia Äänekoskella, kun paikallisen kyläyhdistyksen järjestämässä Talvitapahtumassa kisataan potkukelkkojen kiihtyvyydessä. Edellisyönä satanut lumi saa kengänpohjan alla kyytiä, kun kyläläiset pistävät toinen toistaan kovemmin eteenpäin. Mämmenkylän Metsäpirtin ympäristössä järjestetyssä talvitempauksessa kyläläiset viettivät rennossa hengessä lauantaita kisaten ja pelaten. Pääsipä paikalla kasaamaan myös linnunpönttöjä, jossa ensikertalaiset nuoret mämmeläiset Mikko Manninen ja Kasper Helminen kunnostautuivat toden teolla.- Hyvinhän tuo pönttö syntyi vaikka ei sellaisia ennen olekaan tehty! Vaikeinta oli ehkä katon saaminen paikalleen, kun osat olivat hieman väärän kokoisia. Vähän sahailemalla se kuitenkin asettui mukavasti paikalleen, pojat miettivät. Tuoreille linnunpöntöille ei vielä ollut paikkaa mietittynä. Toiveissa kuitenkin olisi, että niihin asukki kesäksi saataisiin.- Jonnekin kotipihaan se varmaan laitetaan. Talvitapahtuman yhteydessä Metsäpirtin sisätiloissa järjestettiin myös Mini-taidenäyttely. Esillä oli Emmi-Inkeri Rimpilän teoksia ja mämmeläisen Liisa Mulin työt pääsivät myös ensimmäistä kertaa näyttelyyn. Taidetta Muli on harrastanut koko ikänsä, mutta maalauksesta hän innostui vasta viime vuonna.- Piirtänyt ja vesiväreillä olen maalannut kauemmin. Viime lokakuussa minua pyydettiin tekemään taulu akryyliväreillä ja siitä se sitten lähtikin. Nyt on koko ajan työn alla jotakin. Kun isompia tauluja maalailee niin pienempiä syntyy vielä siinä sivussa. Uusia teoksia Muli maalaa viikoittain. Taiteen tekeminen on ollut Mulilla aina lähellä sydäntä.- Luonnosta ja elämästä tykkään maalata. Kun aloitan tekemään työtä niin ensimmäisenä minulla on vain mielessä sen väri. Värien ympärille teos sitten vain syntyy hiljalleen.

Äänekosken Kaupunkisanomat, 25.3.2017: Vain potkukelkat kiihtyivät Mämmen talvitapahtumassa

Mämmen Metsäpirtillä vietettiin riehakasta Talvitapahtumaa, johon osallistui noin kuusikymmentä kyläläistä. Metsäpirtin sisätiloissa sai tutustua Mämmenkylän tiedotuslehtisen, Lopatin Läpykän, 20-vuotisjuhlanäyttelyyn sekä Emmi-Inkeri Rimpilän ja Liisa Mulin yhteiseen mini-taidenäyttelyyn. Mämmen Kyläyhdistys pisti grillin kuumaksi myi makkaraa sekä tarjosi mehua ja keksejä. Lapsille oli tarjolla talutusratsastusta ponilla sekä pulkkamäki. Sekä lapset että aikuiset osallistuivat potkukelkkojen kiihdytyskisoihin sekä pulkkamäessä tapahtuneeseen pituuslaskuun. – Jokainen halukas sai naputella tapahtumassa kasaan oman linnunpöntön. Pönttö on mahdollista käydä rekisteröimässä netissä ja osallistua Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan, Johanna Helminen kertoi mukavan päivän tapahtumista. Tapahtumassa oli Maaseudun Sivistysliitosta Niina Vuori esittelemässä 5E-vähähiiliset yhteisöt -hanketta. – Hankkeen osana Mämmenkylällä ja Järvenpäässä toteutetaan Kylien palvelutarvekysely vielä tämän kevään aikana. Suomen Lähikoulut ry:stä Aino Piilonen oli esittelemässä Lähipalvelukeskus -esiselvityshanketta. Hanke starttaa ensi syksynä ja Mämmenkylä on mukana hankkeessa, Helminen muistutti.

4.3.2017 pidettiin ensimmäinen kaikille mämmenkyläläisille avoin kylätapaaminen Saarlahdessa (Naarakoskentie 881) . Paikalla oli lähes 30 kyläläistä. Tapaamisessa keskusteltiin mm. Jyväskylän kristilliseen yksityiskouluun suuntautuneesta tutustumismatkasta sekä suunniteltiin yhdessä oman kylän talvitapahtumaa Metsäpirtillä. Keskusteltiin myös tulevasta 5E-vähähiiliset kylät -hankkeesta sekä syksyllä starttaavasta Lähipalvelukeskus -esiselvityshankkeesta, jossa Mämmenkylä on mukana. Kaikille kyläläisille avoimia kylätapaamisia pyritään järjestämään jatkossakin, ja toivotammekin kyläläiset tervetulleeksi seuraavaan tapaamiseen.

Mämmen uuden vuoden ilotulitusta voit käydä tunnelmoimassa:


23.12.2016 klo 18 pidettiin Jouluhartaus Mämmen Kesäkirkossa. Hartauden piti kirkkoherra Elina Tourunen. Jouluhartaus veti kirkon penkit täyteen kyläläisiä, myös kauempaakin oli tultu Mämmelle jouluhartautta kuulemaan.

Pikkukaupunkilainen 24.11.2016